Nem vagyok egy nagy szakács, de azért néha rámjön a főzőcskézés. Sütiket pedig kimondottam szeretek sütni. Gondoltam, ha valami jó receptre bukkanok, és az elkészítése után is jónak találok még, akkor felteszem ide is, hátha más is kedvet kap az elkészítéséhez.
Szőlős-rozmaringos csirkemellfilé
A receptet a Praktika magazinban találtam.
Hozzávalók (4-5 főre):
Elkészítés:
A csirkemellet felvágjuk nagyobb csíkokra. A fohagymát összezúzzuk és elkeverjük a joghurtban, beletesszük a csirkemellfiléket és legalább 2-3 óráig hűtőben pácoljuk. A hagymát felszeleteljük. A pácból kiemelt húsokról leszdjük a joghurtot, amennyire tudjuk, majd papírtörölközőben "megtöröljük (leszárítjuk) a húsokat. A csirkemellfilét megsózzuk, betekerjük baconbe, és összetűzzük a rozmaringágacskákkal. Az olajat serpenyőben felforrosítjuk, beletesszük a baconbe tekert csirkemellfiléket, és pirosra sütjük a húsokat, melléjük dobjuk a felszeletelt hagymát, szőlőt (nagyszemű szőlő esetén érdemes a szőlőszemeket félbe vágni és kimagozni) és borsot. Lefedve 4-5 percig sütjük, majd fedő nélkül, amíg szép színű, ropogós lesz a bacon, és a lé a hús körül elpárolog. (A recept szerint - aki szereti - a szőlő mellé pár szem zöld magozott olívabogyót is lehet keverni. Én ezt még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik. )
Céklapuding
Hozzávalók (1 őzgerinc formához):
Elkészítés:
Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük. A céklasalátát leszűrjük, majd leturmixoljuk. A majonézt símára keverjük a kefírrel és a tormával, valamint a céklával. Cukorral, sóval ízesítjük, majd a diót is hozzáadjuk és hidegre tesszük. Közben a leveskockát 1 dl vízben (vagy céklalében)olvadásig keverjük, melegítjük. Majd kihűtjük, a zselatinporra öntjük és kis lángon feloldjuk. Lehülés után a hideg salátába keverjük és az egészet a fóliával bélelt őzgerinc formába öntjük, 1/2 napig a hűtőbe tesszük. Tálra borítjük és szeleteljük.
Én céklalében oldottam fel a leveskockát. Ha valaki nem szereti annyira ecetesen, akkor célszerűbb a leveskockát vízben feloldani. Én ezt a céklapudingot most szeletelt mandulával készítettem, mert a barátnőm nem szereti a diót, de így is nagyon finom volt. Jégsalátával és pirítossal tálaltam előételnek.
Coffee "mousse"
Hozzávalók (6 csészéhez):
Elkészítés:
A kávét lefőzzük. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tejszínt a 100 gr cukorral felverjük, hozzáadjuk a kávét, majd az egészet a tojásfehérjéhez adjuk. Az 1 dl vízben a 2 evőkanál zselatint elkeverjük, majd tűzön felmelegítjük, hogy feloldódjon a vízben a zselatin. A zselatint hagyjuk kihülni, majd hozzáadjuk a kávés krémhez. Csészékbe töltjük.
Az eredeti recept Angliából való, abból a hotelből kértük el a receptet, ahol dolgoztunk. Azért tettem a mousse-t idézőjelbe, ugyanis a felső rész valóban mousse lesz, az alsó részének állaga pedig inkább kávés puding, és szerintem ez a kettőssége teszi az egészet különlegessé.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom és egy kiadósabb főétel után könnyed desszert.
Fehércsokis túrótorta "a'la Nikosz"
Ehhez a tortához tartozik egy nagyon kedves történet. A tortát Nikosz készítette el a születésnapjára. A torta isteni finom volt, csak mikor felszelte, akkor sajnos eléggé szétesett. De ettől függetlenül mindenkinek nagyon ízlett és tényleg nagy sikere volt! Nikosz büszkén mesélte, hogy ez egy nagyon egyszerű torta recept, és még külön jó, hogy még sütni sem kell. Másnap felhívtam, hogy elkérjem a receptet, mert az én névnapomat ezután ünnepeltük, és mivel olyan finom volt, gondoltam megcsinálom. 10 perc múlva hívott Nikosz telefonon, hogy most olvassa a receptet, és kiderült, hogy ezt a tortát meg kellett volna sütni! Mit ne mondjak, derültünk egy jót!
Ezután kipróbáltam sütve a receptet, de mivel szerintem sütés nélkül sokkal finomabb volt, ezért még egyszer elkészítettem, csak most sütés nélkül (annyival másképp, hogy a sütés nélküli verzióhoz adtam egy kis zselatint).
Tehát egy véletlenül "megsütni elfelejtett" tortából született egy sütés nélküli isteni finom torta. Az eredeti recept gyümölcsöt sem írt hozzá, ez is Nikosz újítása volt, és én már így vettem át, mivel az édes fehércsokis túróhoz nagyon jól megy a savanykás ribizli.
A torta tényleg nagyon finom, és sütés nélkül gyorsan el is készíthető! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A csokis kekszet ledaráljuk, majd egy tálkában összekeverjük 110 g olvasztott margarinnal. Egy lecsatolható oldalú tortaformát margarinnal kikenünk, és az aljára nyomkodjuk a margarinos kekszes masszát. Egy kis lábasba beletördeljük a fehércsokit, majd vízgőz felett megolvasztjuk. Egy másik tálba beletesszük a túrót, áttörjük, majd hozzáadjuk a maradék olvasztott margarint, a cukrot, az olvasztott csokit és a tojásokat, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a ribizlit, úgy hogy a díszítéshez hagyunk a tetejére is. A túrós keveréket a kekszmorzsára öntjük. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk megdermedni. Dermedés után a tetejét ribizlivel (gyümölccsel) és mandulaforgáccsal, vagy fehércsoki-forgáccsal díszítjük.
Nekem ez a szív alakú formám kisebb, meg kevesebb főre is készült a torta, így ezt csak fél adagból készítettem.
Szilveszteri malackák
A receptet a www.tucsokbogar.blogspot.com honlapról vettem.
Hozzávalók (kb 23 db jött ki belőle):
Elkészítés:
A tésztából kb 7 cm átmérőjű szaggatóval (én pohárral csináltam, és egy 7 cm átmérőjűhöz közelit kerestem, azt hiszem az enyém olyan 7,5 cm volt) páros darabszámú kört kiszaggatunk. A felét sütőpapíros (alufóliás) tepsibe rakjuk, rakunk rá kis kockára vágott sonkát és pár kis darab sajtot. A maradék tésztából kb 2 cm-es köröket szúrunk ki (én itt is egy kis poharat használtam, amelynek mérete közelített a 2 cm-hez), orrokat nyomunk bele. Kivágjuk a füleket, amik kb egy 2 cm oldalhosszúságú háromszögek. A füleket a sonkás-sajtos tésztakorongra helyezzük, majd beborítjuk a másik tésztakoronggal, és jól összenyomkodjuk. Ráhelyezzük az orrnak való kb 2 cm átmérőjű kisebb köröket. A kis malackákat lekenjük tojással, majd ráhelyezzük a szemeit. 180 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc (vagy kicsit kevesebb) alatt aranybarnára sütjük.
/Mivel nekem nem volt szaggatóm, ezért nem pontosan jott ki a tésztából a szaggatás, ezért a maradék leveles tésztát összegyúrtam, és kinyújtottam, és abból még tudtam kiszaggatni további malackákat. Így jött ki nekem ez a számú malacka ebből az adagból./
Borkifli
Hozzávalók (32 darabhoz):
Elkészítés:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, a porélesztőt, és felfuttatjuk. Majd a hozzávalókat összedolgozzuk, és 1 óráig kelesztjük. 4 cipót formálunk belőle, amit egyenként kör alakúra nyújtunk. A kört 8 cikkre vágjuk, majd megkenjük felolvasztott zsírral. A cikkek szélesebb végére tesszük a szalámit/kolbászt, majd feltekerjük. (Lehetőleg úgy helyezzük a tepsibe a kifliket, hogy a körcikk vége alulra kerüljön, mert különben sütésnél kicsit szétnyilnak a kiflik.) A kifliket tojássárgával megkenjük, megsózzuk és megszórjuk szezámmaggal. Ismét kelesztjük még egy kicsit, majd előmelegített sütőben megsütjük. (Légkeveréses sütőben kb. 170 fokon 15-20 perc alatt készre sülnek, de figyeljük, hogy nehogy odaégjen.)
Karácsonyfa süti
A receptet a www.jadekonyha.blogspot.com-ról vettem. (Ott találtok képeket a készítés menetéről.)
Hozzávalók (2 tepsihez):
a töltelékhez:
a díszítéshez:
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott vízben. A tejfölt (mikróban) langyosra melegítjük, majd a többi alapnyag hozzáadásával lágy kalácstésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen 1-1,5 óra alatt duplájára dagasztjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A apróra vágott aszalt gyümölcsöket a vízzel felforraljuk, letakarjuk és további 5 percig főzzük. Hpzzákeverjük a barna cukor felét, majd kavargatva tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik, ezután hagyjuk kihülni. Az apróra vágott diót (vagy mandulaszirmokat) összekeverjük a puha margarinnal, a maradék barna cukorral és a fahéjjal.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk 55X25 cm-es téglalappá. Megkenjük az olvasztott margarinnal, ezután elkenjük rajta a diós (mandulás) keverék felét, majd az aszalt gyümölcsös massza felét is. Szorosan feltekerjük a tésztát. A rudat elosztjuk 2 felé, majd addig felezzük, amíg 16 egyforma darabot nem kapunk.
Sütőpapírral ellátott tepsi felső részén középre teszünk egy szeletet, ezután soronként mindig egy csigával többet helyezünk el úgy, hogy fenyőformát kapjunk. A rúd széléről vágott szeletből alakítjuk ki a fa törzsét. Ugyanígy járunk el a másik tésztadarabbal is.
180 fokra előmelegített aranybarnára sütjük nagyjából 30 perc alatt. Még melegen megkenjük a felhevített juharsziruppal/mézzel és hagyjuk kihülni.
A fehér mázhoz a porcukrott összekeverjük annyi tejjel, hogy sűrű masszát kapjunk. Nejlonzacskóba kanalazzuk, majd a zacskó egyik sarkát ollóval lecsípjük, és megrajzoljuk a girlandokat. Színes cukorkákkal díszítjük.
Én két helyre készítettem el ezt a sütit, és a létszámból kifolyólag készítettem egy kisebbet, és egy nagyobbat. (Így az egyik rúdat nem 16, hanem 18 részre osztottam.)
Muffin angyalkák (vagy malackák? )
Az ötletet a Dr. Oetker karácsonyi prospektusában láttam.
A muffin alapnak én egy kakaós muffint készítettem (a receptet ld. korábban).
Hozzávalók a krémhez:
Elkészítés:
A krémhez a teszínt a porcukorral, vaníliás cukorral és habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponet a lekvárral és a citromlével elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A krém ízre finom volt, de én túl folyósnak találtam ezért felolvasztottam egy evőkanál zselatint 1/2 dl tejben, majd mikor kihült hozzákevertem a krémhez, és betettem hülni a hűtőbe.
A muffinok tetejét levágtam és elfeleztem (és még ezeknek a feleknek az alját kicsit levágtam, mivel a krém nem tudta megtartani - ezek lettek az angyalkák szárnyai). A krémet nejlonzacskóba tettem, levágtam az egyik sarkát és a muffinra nyomtam. Belehelyeztem a krémbe a szárnyakat, majd a trüffeleket az angyalkák fejének. Végül gyöngy cukorkákkal díszítettem az angyalkákat.
(Amiért nem tervezem, hogy újból elkészítem ezt a receptet - legalább is angyalka formában nem - az amiatt volt, hogy a krém annyira nem volt kezelhető, és a pralinék is összenyomták a krémet. De feltettem a krém receptjét, mert az meg mindenkinek ízlett. )
Finn mézeskalács
Hozzávalók a tésztához:
Cukormázhoz:
Elkészítés:
A mézet a fűszerekkel összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihül. Ezután a tojásokat és a cukrot habosra keverjük. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a mézes masszát. Végül belekeverjük a felvert tojást, és a maradék lisztet. A tésztát csak egy kicsit gyúrjuk össze, majd egy éjszakára állni hagyjuk.
A tésztát másnap 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk (sülés közben kb. másfélszeresére emelkedik), és különböző formákra szaggatjuk. A sütőben világos sárgára sütjük /gázsütő: 3-as fokozat, 10-15 perc). A még forró tésztát 1 felvert tojással megkenjük (ettől szép fényes lesz).
Elkészítjük a cukormázat: A tojásfehérjét habosra keverjük a porcukorral. Egy kis zacskóba beletesszük, aminek kis lyukat vágunk a végére, és mintákat rajzolunk a mézeskalácsokra.
/Kb. 200 db készíthető egy adagból./
Ez a mézeskalács recept azért vált be nekem, mert már az elején puha, és sokáig az is marad. /A tésztából több gombócot szoktam gyúrni, és így teszem be a hűtőbe, hogy majd könnyebben lehessen kezelni a nyújtásnál. Az éjszakás pihentetés után kicsit nehezen gyurhatóvá válik a tészta, ilyenkor egy picit berakom a mikróba./
Mézeskalács adventi koszorúhoz, ajtódíszhez, házikóhoz
A receptet a www.mohakonyha.blogspot.com oldaltról vettem.
Hozzávalók:
A mézet a margarinnal összeolvasztom, majd hagyom hűlni. A tojásokat a porcukorral, fűszerrel, szódabikarbónával, vízzel összekeverem, és beleöntöm a mézes margarint, majd összedolgozom a liszttel. A tésztát a hűtőbe tesszük egy éjszakára. (Barátnőmmel mikor az adventi koszorút csináltuk, nem tettük éjszakára a hűtőbe a tésztát, mert csak egy napot találkoztunk Pesten, így a tésztához adtunk még egy kis lisztet, hogy ne ragadjon annyira.)
A fehér díszítés 1 db tojásfehérjéből és porcukorból készült. Pontos mennyiséget nem tudom, mert barátnőm kavarta ki, és csak állagra néztük, hogy jó legyen, de ahonnan a receptet vettem ott kb. 20-25 dkg porcukrot és 1 teáskanál citromlevet vagy ecetet ír a tojásfehérjéhez.
Nekem ez a recept azért tetszett meg, mert nem kell annyira sok méz hozzá, ha már úgysem esszük meg.
Mozzarellával és tojással töltött fasírtgolyók
A receptetet a www. jadekonyha.blogspot.com oldalról vettem.
Hozzávalók (12 db-hoz):
Töltelékhez:
Bevonáshoz:
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a megfűszerezett húshoz adjuk. A zsömlét tejbe vagy vízbe áztatjuk, és kinyomkodjuk, majd szintén a húshoz adjuk.
A főtt tojásokat és a kis mozzarella golyókat félbevágjuk.
Amasszát négy részre osztjuk, majd mindegyik negyedet 3 részre, így nagyjából egyforma gombócaink lesznek. A masszát a tenyerünkben ellapítjuk, ráteszünk egy fél tojást és 2-3 darab félbevágott kis mozzarellát, majd a húsmasszával egyenletesen bevonjuk, és gombóvot formálunk belőle. A bacont szeletenként a muffinsütőbe helyezzük, majd beletesszük, a húsgolyókat, és ráfordítjuk a baconszeletet.
180 fokra előmelegített sütőben kb 1 óráig sütjük.
Tepsis burgonyával készíthetjük, és így a hús a krumplival együtt tud a sütőben sülni.
Töki pompos
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. A krumpli főzőlevét használhatjuk a tészta összegyúrásához. Kicsit megsózzuk. (Szerintem a kicsi, nem is olyan kicsi, de ez ízlés kérdése. Én még ezt a tésztát sosem tudtam elsózni. ) A tésztát 1 órát kelni hagyjuk.
Közben a tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát. A füstölt tarját apró kockákra vágjuk, kis zsíron megpirítjuk, majd a fokhagymás tejfölhöz adjuk (a zsiradékot is hozzáadhatjuk, mert jó ízt ad neki). A hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük (légkeveréses sütőben kb. 200 fokra) majd a megkelt tésztát tepsiben kinyújtjuk. Én a tepsit kis olajjal ki szoktam kenni, mert így ropogósabb lesz a tészta. A tésztát félig megsütjük, majd megkenjük a fokhagymás-tarjás tejföllel, rászorjuk a hagymakarikákat, majd a sajtot, és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre.
Nekem ebből az adagból több mint egy tepsi (kb. 1,5 tepsi) szokott kijönni (a sütőhöz való tepsiből).
Narancsos-fahájas marcipán szaloncukor
Hozzávalók (kb 50. darabhoz):
Elkészítés:
A mandulát a porcukorral a fél narancs leszűrt levével (én narancs hiányában 100%-os narancslevet használtam) és annyi vizet, hogy jól gyúrható masszát kapjunk (én a vizet is a narancslével pótoltam). /Vigyázni kell a víz mennyiségére, a narancs leve után már csak pár evőkanálnyira van szükség./
A masszát ízlés szerint fahájjal, kandírozott narancshéjjal ízesítjük, összegyúrjuk, és apró szalonvukor formákat formázunk belőle. (Ha túl "ragadós" lenne a massza, ha egy kicsit hűtőbe tesszük, akkor dermed egy kicsit, és könnyebben lesz formázható.)
A csokit vízfürdőben egy kis margarinnal felolvasztjuk. Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor fogpiszkálót szúrunk bele, úgy mártjuk meg a csokiban, és hungarocellba szúrjuk a fogpiszkálókat és így hadjuk a csokit megdermedni rajta. (Én igazából csak egy villa segítségével megmártottam a szaloncukrokat és egy tálcára helyeztem. Így az alja nem lesz tökéletesen elfedve csokival, de a csomagolás majd elfedi. )
Tavaly a családunkban igazán nagy sikere volt, ezért idén is biztos fogok készíteni!
Ezen recept alapján természetesen készíthetünk sima marcipános szalocukrot is a faháj és narancslé elhagyásával, illetve ízesíthetjük kedvünk szerint a marcipánt. (Őszintén szólva egészen tavalyig nem gondoltam, hogy a marcipán készítése iyen egyszerű. Azóta már volt, hogy én készítettem a marcipánt, amikor kellett a süteményhez.)
Amerikai fahéjas csiga
A receptet a www.jadekonyha.blogspot.com-ról vettem. Ott találtok képeket a készítés menetéről is.
Hozzávalók (16-18 darab nagy csigához):
Töltelékhez:
Mázhoz:
Rátéthez:
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben a cukrot langyos tejjel összekeverjük, majd beleszórjuk a porélesztőt, és állni hagyjuk, míg az élesztő fel nem fut. Hozzáadjuk a puha vajat (margarint), sót, tojásokat, és annyi lisztet, hogy közepesen lágy, de rugalmas tésztát kapjunk. Simára dagasztjuk, majd letakarjuk és hagyjuk duplájára kelni.
Közben összekeverjük a töltelékhez a barnacukrot a fahéjjal.
A megkelt tésztát kb. 55X40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük puha vajjal (margarinnal), megszórjuk a fahájas cukorral, majd végighengerítjük rajta a nyújtófát, hogy eloszlassuk egyenletesen a tölteléket.
Szorosan felcsavarjuk úgy, hogy a tészta vége alul maradjon. Egyvastagabb cérnaszál vagy damil segítségével 4-5 cm-es darabokra szeleteljük (ezzel a módszerrel a szelepetek nem laposodnak el, mint amikor késsel vágjuk - ez a módszer nekem nagyon tetszett, tényleg praktikus!)
Sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük a szeleteket, lazán letakarjuk folpackkal, majd újrakelesztjük 30 percig.
200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Amíg a csigák sülnek, elkészítjük a mázat. A felolvasztottvajat (margarint) a krémsajttal és a porcukorral habosra keverjük.
Miután a csigákat kivesszük a sütőből, még forrón egy evőkanálnyi mázat kenünk rájuk, majd meglocsoljuk karamellaszósszal és megszórjuk a pekándió (földimogyoró) darabokkal.
Muffinok
Szeretek muffint sütni, mert gyorsan elkészíthető, egyszerű, és sok féle ízben lehet készíteni. A muffin-recepteket általában Hargitai György: A legjobb muffinok c. receptkönyvéből veszem. Amelyikeket kipróbáltam, és nekem beváltak, azok receptjét felteszem ide is, hátha más is szeretné elkészíteni.
A receptek a könyv szerint általában 12 darab muffinra vonatkoznak, de én jobban szeretem a kisebb muffinokat, ezért nekem általában kb. 18 muffin lesz egy adagból.
Fehér-fekete muffin
Hozzávalók:
Elkészítés:
20 dkg lisztet2 kiskanál sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. 1 tojást 14 dkg cukorral jó habosra keverünk, majd 0,8 dl olajat és a főzőtejszínt is hozzáadjuk. A sütőporos lisztbe dolgozzuk.
A töltelékhez a maradék 7 dkg lisztet és a fél kiskanál sütőport a vaníliás cukorral meg a pudingporral összekeverjük.
1 tojást a maradék 3 dkg cukorral, 0,2 dl olajjal és a tejjel simára keverjük, majd a pudingporos liszthez adjuk.
Muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, vagy papírkosárral béleljük ki. Egy evőkanál fehér massza után egy kisebb evőkanál csokis masszaával majd egy evőkanál fehér masszával töltjük meg a muffinsütőt.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben165 fok) 18-20 percig sütjük.
Smartiesos muffin
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a Smartieszal összeforgatjuk. A tojást a cukorral jó habosra keverjük. Először a puha margarint, majd a tejet adjuk hozzá.
A lisztes cukordrazsés keverékkel pár mozdulattal összeforgatjuk. (Vigyázzunk, ha sokáig keverjük, a Smarties megfesti a tésztát.)
A muffinsütőbe papírkosarakat helyezünk, és azokat is kikenjük margarinnal. Nekem sajnos nem volt otthon most papírkosaram, ki lehetett szedni, de papírkosárral egyszerűbb lett volna, mivel a megolvadt Smartiesok miatt kicsit beleragadt.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hülni kb 15 percig.
A muffin tetejére is tettem díszítésként Smartiest, mondjuk sajna nem nagyon akart odaragadni, így kicsit belenyomtam.
Kakaós muffin
Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztet a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral és vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Először a puha margarint, majd a lisztes keveréket adjuk hozzá. A tejet beleöntjük és jól elkeverjük.
A muffinsütőt margarinnal kikenjük, vagy papírkosarat rakunk bele.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk kihülni.
Mivel ez egy szülinapra készült a Smartiesos muffinnal együtt, ezért ebbe pedig darabolva tettem bele Smartiest, illetve a tetejére ennek is raktam pár szem cukorkát.