KREATÍV APRÓSÁGOK

Saját készítésű kreatív apróságaim karácsonyra, születésnapra, esküvőre, leány- és legénybúcsúra, illetve csak úgy, a lakásunk díszítésére

 • Lánybúcsús menyasszonyi csokor
 • Menyasszony nyaklánc
 • Lánybúcsús fülbevaló
 • Pólók lány- és legénybúcsúra
 • Fényképes doboz
 • Hazugságvizsgáló
 • Jókívánság könyv
 • Tányér
 • Ara oklevél
 • Kimaradási engedély
 • Háziasszony virágcsokor
 • "Született feleség" kötény
 • "Miss Ara 2009" szalag


2009-ben két barátnőm lányságát is búcsúztattuk, és mivel mindketten közeli barátnőim, így kiélhettem magam az ajándékok készítésében.

Az ötleteket többnyire természetesen én is a neten találom, szóval biztosan többen találkoztatok már ilyen vagy hasonló ajándékokkal.


2011. szeptember 3-án kisebb szünet után Vigyor, újabb barátnőm lánybúcsúját tartottuk meg. Készültek újabb fajta ajándékok is, illetve készült egy-két korábbról már ismert ajándék is (póló a menyasszonynak, hazugságvizsgáló és ara oklevél, amikről a képeket a korábbi menüpontokhoz tettem.) Vigyor

lanybucsus_ajandekcsomag.jpg


Lánybúcsús menyasszonyi csokor

lanybucsus_csokor_kituzobol.jpg

Most hogy járok virágkötő tanfolyamra, nem volt kérdés, hogy kötök majd valami csorot a lánybúcsúra. Elsőnek az apróbb ajándékok csomagolásának szántam a csokrot, de valahogy nem állt össze a fejemben csokorrá. Vigyor A menyasszonyunk kapott egy pólót, a többi lánynak meg azt találtam ki, hogy lehetne mindenki fekete felsőben (mert az úgyis mindenkinek van), és hogy legyen egy összetartozás jelünk, ezért egy egyforma kitűzőre gondoltam. Igazi csajos-bulizós-picit giccses kitűzőt sikerült vennem, ami szerintem tökéletesen illik egy lánybúcsúhoz. A lánybúcsú előtti napon, mikor mentem virágot kötni, jött az ötlet, hogy lehetne ebből készíteni egy csokrot. Így a csokrot átadtuk az elején, és mikor már megindultak a feladatok, akkor az egyik  feladatnál nem innia kellett a menyasszonynak, ha elrontotta a választ, hanem levennie egy virágot a csokorról és feltűznie magára, aztán ránk. Vigyor Ehhez jött, hogy mindannyiunk körmét kifestettük pinkre, szóval nagy volt ám az összhang! Vigyor

csoportkep.jpg


Menyasszony nyaklánc

menyasszony_nyaklanc_feles_pohar.jpg

Ez a nyaklánc lógott menyasszonyunk nyakában egész este, így mindig volt nála kéznél egy feles pohár "Nikosz menyasszony" felirattal. Vigyor


Lánybúcsús fülbevaló

lanybucsus_fulbevalo.jpg

18 év alattiaknak: olló, 18 év felettieknek: ... NevetésPólók lány- és legénybúcsúra

szuletett_feleseg_polo_1.jpgszuletett_feleseg_polo_2.jpg

Felfedeztem egy újabb technikát a kreatív boltban. Csillámos vasalható textilfólia (van nem csillámos, más mintás változata is). Nagyon egyszerűen működik. A fólia részre filccel ráírjuk, rajzoljuk a mintát , amit a pólóra szeretnénk, kivágjuk, és ráhelyezzük a pólóra. A fóliás rész lesz felül, rárakunk konyharuhát, vagy bármit, és a pamut anyag hőfokán (vagy amilyen anyagra vasaljuk) kb 1 percig vasaljuk. Nagyon szépen lejön, és elvileg 40 fokon mosható is lesz. (Azért írom, hogy elvileg, mert én még nem mostam, de majd meginterjúvolom a menyasszonyt. Vigyor)


polo_ancsi1.jpgpolo_ancsi2.jpgpolo_lanyok1.jpgpolo_lanyok2.jpg

A pólók puffadófestékkel készültek, és csillámos ragasztóval a felirat, ami - elvileg textilre is használható - de sajnos a mosást már annyira nem bírja. Ilyen szempontból a puffadófesték jobb, mert az bírja a mosógépes mosást is.

polo_peti1.jpgpolo_peti2.jpgpolo_fiuk.jpg

Ez pedig a fiúk pólója volt. A pink természetesen a vőlegényé. Vigyor


Fényképes doboz

penzes_doboz.jpg

A lány- és legénybúcsú péntéken volt, utána pedig szombatra meglepetés közös bulit szerveztünk, amelyen szintén voltak közös feladatok, azokért pedig közös ajándékok. Az egyik ez a doboz volt, amibe aztán az esküvőn rakhatták a borítékokat.


Hazugságvizsgáló

3.

hazugsagvizsgalo_3.jpg

2.

hazugsagvizsgalo_2.jpg

1.

hazugsagvizsgalo.jpg

Az igazság, amiért férjhez megyek: poén, érdek, mártír vagyok, ruha miatt, jó a segge, igaz szerelem (és természetesen nem csak víz volt az üvegben Vigyor).


Jókívánság könyv

jokivansag_konyv.jpgjokivansag_konyv2.jpgjokivansag_konyv3.jpg

A könyvet úgy csináltam meg, hogy az elejére mindenki írt pár kedves szót a menyasszonynak, utána az lánybúcsú eseményeit rögzítettük "percről-percre", majd a következő részben voltak a menyasszony-próbák, a végére meg majd lehet fényképeket beragasztani.


Tányér

tanyer.jpg


Ara-oklevél

ara_oklevel_2.jpgara_oklevel.jpg


Kimaradási engedély

kimaradasi_engedely.jpg


Háziasszony virágcsokor

viragcsokor.jpg


"Született feleség" kötény

koteny_szuletett_feleseg.jpg

Pólóra vasalható fotópapírra nyomtattam egy képet, és rávasaltam, csak sajnos fehér hátteret nem nyomtat a nyomtató, így az maradt a  kötény alapszíne. Vigyor A felirat puffadófestékkel készült.


"Miss Ara 2009" szalag

miss_ara.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 126
Heti: 156
Havi: 1 091
Össz.: 1 029 576

Látogatottság növelés
Oldal: Leány- és legénybúcsú
KREATÍV APRÓSÁGOK - © 2008 - 2018 - kreativaprosagok.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ötletes ajándékok saját kezűleg kreatív hobbi - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »